4 en 5 mei; thuis stilstaan bij 75 jaar vrijheid

Op 4 en 5 mei herdenken we oorlogsslachtoffers en staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, dit jaar 75 jaar geleden. Door de huidige omstandigheden herdenken en vieren we dit jaar vanuit huis. Niet met elkaar, maar zeker wel samen.
 

4 mei; thuis herdenken
In Lisse is er dit jaar geen publieke herdenking op 4 mei om 20.00 uur bij het monument. U kunt thuis de Nationale Dodenherdenking volgen op televisie. Burgemeester Lies Spruit houdt de 4 mei toespraak online. Ook legt zij op een eerder moment een krans bij het monument. De beelden van de kranslegging en de toespraak kunt u na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei bekijken op de website van 'Blik Op Lisse' of de website van de gemeente Lisse.
 
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Vanwege de huidige omstandigheden waarin we leven is het vlagprotocol eenmalig aangepast.
 
U kunt thuis de Nationale Dodenherdenking volgen en mee doen vanuit huis. 19.58 uur Speel mee met het Taptoe-signaal vanuit huis. Voor bladmuziek, kijk op www.4en5mei.nl  20.00 uur Houd 2 minuten stilte 20.02 uur Zing mee met het Wilhelmus vanuit huis, vanaf uw balkon of vanuit uw tuin.

 

 

 

 

 

 

5 mei; thuis vieren
Op 5 mei vieren we dat we 75 jaar in vrijheid leven. Ook deze dag vieren we vanuit huis. U kunt op de televisie het 5 mei-concert bekijken en online het bevrijdingsvuur ontsteken en doorgeven via www.vrijheidsvuur.nl.
 
Om de dag feestelijk te openen zullen op 5 mei om 09.00 uur de klokken van een aantal kerken in Lisse luiden. Oranje-Comité Lisse bezorgt deze dag een oranje gebakje bij de bewoners van Rustoord en Berkhout.
 
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt u ook deze dag de vlag uit te hangen als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.
 
Bedankt! De gemeente Lisse wil het Oranje-Comité Lisse hartelijk bedanken voor haar inzet en voor het maken van een mooi en gepast programma voor de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.