Monument voor de Gevallenen in Lisse genomineerd

Het Monument voor de Gevallenen in Lisse aan de Oranjelaan, geadopteerd  door Stichting Oranje Comité Lisse, is één van de vijf nominaties in Zuid Holland  voor “Compliment voor een oorlogsmonument 2020”. De prijs wordt uitgereikt aan  het monument dat het meest “leeft” en/of het best beheerd en behouden wordt.
 
De provincie Zuid-Holland heeft meer dan 450 oorlogsmonumenten die herinneren  aan de Tweede Wereldoorlog en/of oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Het “Compliment voor een oorlogsmonument” bestaat uit 1.000 euro ter ondersteuning  van activiteiten en een kunstwerk, dit jaar vervaardigd door de beeldende kunstenaar  Jolien Wesselink uit Den Haag.
 
Voor meer informatie op de site van het comite 4en5 mei (klik hier)
 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.